Архіви за місяць Квітень, 2016

До уваги підприємств м’ясопереробної промисловості!!!

myasn_prod

Закон України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” зобов’язав усі підприємства харчової галузі “розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках”. Зокрема, підприємства м’ясопереробної промисловості в обов’язковому порядку мають запровадити системи НАССР до кінця нинішнього року. […]

У ДП “Житомирстандартметрологія” навчалися метрологи

new1m_25_04_2016

Новий Закон України “Про метрологію та метрологічну діяльність”, який набрав чинності з 01.01.2016 року, докорінно змінив правила функціонування вітчизняної галузі метрології, чітко розмежувавши регуляторні, наглядові (контрольні) і господарські функції, адміністративні та господарські послуги, звузив сфери нормативного регулювання метрологічної діяльності та розширив застосування механізмів акредитації для підтвердження компетенції суб’єктів, що здійснюють метрологічну діяльність тощо. Читати далі […]

Вимірювання характеристик іонізуючих випромінювань та ядерних констант

dozimetr

Сектор вимірювання біологічних біомедичних величин та характеристик іонізуючих випромінювань і ядерних констант здійснює повірку, калібрування таких засобів вимірювальної техніки: дозиметрів, дозиметрів-радіометрів, радіометрів-дозиметрів відповідно до галузі уповноваження, наприклад: ДКС-96А, Б, Г, ДРГ-01Т, Т1, МКС-01Р, МКС-05 “Терра”, МКС-07 “Пошук”, МКС-08, МКС-11 “Спектра”, МКС-РМ 1401KU, РКС-01 “Стора”, “Стора-ТУ”, “Стора-В”, РКС 20.03 “Припять”, СРП-68, СРП-88 та інших типів і […]

Наклейки на фруктах – яке їх значення?

mark_ovochi_mini

Напевно ви неодноразово помічали різного роду наклейки на фруктах. Чи задавали ви собі питання, навіщо вони і яку інформацію несуть? Така система інформування зветься код PLU (Price-Look Up (PLU)). Це система точної ідентифікації свіжих фруктів, овочів та зелені, яка дозоляє визначити сорт, різновид, умови вирощування, розміри. Код PLU створила Міжнародна федерація кодування продукції, яка об`єднала виробників фруктів і […]

Чинимо добро разом

n_14_04_2016

14 квітня 2016 року в Житомирі пройшла благодійна акція “Рекорд  доброти”, метою якої стала популяризація благодійництва серед мешканців міста і збору коштів для потреб онкохворих та інвалідів. Читати далі →

12 квітня відбувся семінар з питань метрологічного забезпечення у закладах охорони здоров’я області

gerb-moz

12 квітня 2016 р. за ініціативи Управління охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації відбувся семінар з питань метрологічного забезпечення у закладах охорони здоров’я області. В семінарі взяли участь Кутіна О.А. – провідний фахівець з охорони праці та метрології Управління охорони здоров’я, відповідальні за забезпечення єдності вимірювань у закладах охорони здоров’я області. На запрошення Управління охорони […]

Проведення електричних вимірювань для атестації високовольтних випробувальних установок та вимірювань пов’язаних з повіркою автоматизованих систем комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Державне підприємство “Житомирстандартметрологія” постійно працює над розширенням своїх повноважень у сфері надання метрологічних послуг. Так, 2015 року нашим підприємством закуплено сучасне обладнання, пройдено процедури позачергового уповноваження та атестації і розширені галузі на проведення повірки засобів вимірювальної техніки, на проведення вимірювань. Читати далі →

До відома господарюючих суб’єктів, які реєстрували та обліковували технічні умови у ДП “Житомирстандартметрологія”

teh_umovy

Доводимо до Вашого відома, що згідно вимог СОУ КЗПС 74.9-02568182-002:2014 “Головний фонд технічних умов України та база даних “Технічні умови України”. Загальні вимоги”, обліковані технічні умови та зміни до технічних умов, які знаходяться у Головному фонді технічних умов та внесені до бази даних перевіряються на відповідність законодавству, технічним регламентам, вимогам національних стандартів та кодексів усталеної […]

Олія рослинна. Інформація для споживача

oliya

«Культура споживання в Україні не розвинена», – зітхають виробники. Хоча, виводячи на ринок нові продукти харчування, вони найперше мали б сформувати цю саму культуру споживання, а потім вже продавати свій товар. Проте, ця «нерозвиненість» стосується не тільки новинок на ринку, але й, здавалося б, традиційних продуктів. Наприклад, хто ж не знає, як використовувати всім знайому […]

Перепустка на міжнародні ринки

HACCP

Сьогодні продуктові полиці магазинів буквально завалені різноманітною продукцією. Але ні яскрава обгортка, ні ціна, ні бренд не гарантують високої якості харчів, які ми споживаємо. Саме тому прийнятий нещодавно Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зобов’язав усі підприємства харчової галузі «розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, […]