Архіви за місяць Вересень, 2016

Як вибрати безпечну дитячу іграшку?

igrashky

У відповідності постанови Кабінету Міністрів України від 11.07.2013 р. №515 «Про затвердження Технічного регламенту безпечності іграшок» вироби, призначені для використання у грі дітьми віком до 14 років, повинні бути задекларовані, відповідати технічним вимогам та українському законодавству. При цьому, питання стосується не лише вартості продукції, яку нам пропонує виробник, але й її безпечності. Читати далі →

Теорія і практика забезпечення стабільних показників якості молочної продукції – основна мета чергового семінару, організованого ДП “Житомирстандартметрологія” 22-23 вересня 2016 року

FSSC_22000

І розпочали саме з практики. Оскільки перший день дводенного семінару: “Принципи менеджменту безпечності харчових продуктів (FSSC 22000). Організація та проведення внутрішніх аудитів (ISO 19011) для підприємств молокопереробної галузі” пройшов безпосередньо на виробничих потужностях ТОВ “Органік Мілк” (м. Баранівка). Взагалі ж, надзвичайну важливість цього заходу зумовлював той факт з 20 вересня нинішнього року набрав чинності розділ […]

Графіки проведення періодичної повірки ЗВТ

ZVT

Згідно до п.6 статті 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» №1314-VІІ від 05.06.2014 р. та  наказу Мінекономрозвитку України від 08.02.2016 р. №193, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 24.02.2016 р. за №278/28408, затверджено «Порядок проведення повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, та оформлення її результатів». Читати далі →

Набрали чинності нові параметри безпечності м’яса птиці

myaso_ptyci

Набрали чинності нові параметри безпечності м’яса птиці 6 вересня набув чинності наказ МОЗ від 06.08.2013 №695 про затвердження Параметрів безпечності м’яса птиці. У документі визначено допустимі рівні показників безпеки в м’ясі птиці та харчових продуктах, виготовлених з його використанням. Зокрема, це: напівфабрикати, ковбасні та кулінарні вироби, консерви тощо. Читати далі →

Держава – виробник: нові правила гри на споживчому ринку

13.09.2016

Саме такими словами можна коротко сформулювати суть семінару, який відбувся на базі ДП “Житомирстандартметрологія” 13 вересня 2016 року. А взагалі, тема цього навчально-практичного заходу: “Здійснення державного контролю і метрологічного нагляду Держпродспоживслужбою у світлі вимог нових законодавчих актів. Вимоги до марковання та вимоги до кількості фасованого товару в упаковках” передбачала розгляд надзвичайно широкого спектру питань. Читати […]

До уваги виробників харчової продукції, представників закладів торгівлі, громадського харчування, оптових та дрібнооптових ринків, переробних і фасувальних цехів!

markuv

13 вересня 2016 року ДП “Житомирстандартметрологія” проводить семінар на тему: “Здійснення державного контролю і метрологічного нагляду Держпродспоживслужбою у світлі вимог нових законодавчих актів. Вимоги до марковання та вимоги до кількості фасованого товару в упаковках”. Лектор Кохан Світлана Василівна – провідний інженер науково-дослідного відділу стандартизації в агропромисловому комплексі НДІ стандартизації ДП “УкрНДНЦ” (м. Київ). До участі […]

Вітання підприємців

den_pidpr

Шановні підприємці! Адміністрація та трудовий колектив  ДП «Житомирстандартметрологія» сердечно вітають Вас із професійним святом – Днем підприємця! Читати далі →

До уваги суб’єктів господарювання – замовників послуг з підтвердження компетентності на проведення вимірювань!

sertif_metrology_09_2016

ДП “Житомирстандартметрологія” повідомляє, що з 31.08.2016 р. за результатами робіт з підтвердження компетентності підприємств, установ та організацій, їх відокремлених підрозділів та фізичних осіб-підприємців на проведення вимірювань буде оформляти “Сертифікат підтвердження компетентності”. Дане рішення було прийнято враховуючи проведений моніторинг оформлення аналогічних документів підприємствами галузі технічного регулювання Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, а також звернення суб’єктів […]