У ДП “Житомирстандартметрологія” навчались харчовики

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Реформа системи державного контролю безпечності харчових продуктів, офіційний початок діяльності Держпродспоживслужби, зміни у харчовому та санітарному законодавстві, нові підходи у сфері стандартизації – саме ці питання предметно розглядалися на семінарі, який відбувся 20 жовтня 2017 року на базі ДП “Житомирстандартметрологія”.

Читати далі →

Шановні працівники целюлозно-паперової промисловості!

Pryvitan_paper

Прийміть сердечні вітання з нагоди професійного свята!

Ви забезпечуєте споживачів високоякісною, конкурентоспроможною    

 картонно-паперовою продукцією і робите гідний внесок

у зростання економіки України та покращення якості життя громадян.

Читати далі →

З днем захисника України і святом Покрови Пресвятої Богородиці

Pokrova2017_1

Дорогі захисники Вітчизни, прийміть щирі вітання зі святами!

Ці знаменні дати нерозривно пов’язані між собою, символізують зв’язок поколінь, давню історичну традицію, а тому особливо шануються українцями.

Пресвята Богородиця вважалася покровителькою і заступницею славного війська козацького та всього українського люду.
Читати далі →

У ДП “Житомирстандартметрологія” гідно відзначили свої професійні свята

n_10_10_2017_1s

На відзначення Дня працівників стандартизації та метрології і Всесвітнього дня стандартів 10 жовтня 2017 року на базі ДП “Житомирстандартметрологія” відбулись урочисті збори колективу, на які було запрошено представників служб метрології обласних підприємств та організацій і ветеранів підприємства.

Читати далі →

Шановні працівники сфери стандартизації і метрології, дорогі колеги!

ISO

У переддень наших професійних свят хочу сердечно привітати весь колектив і ветеранів ДП “Житомирстандартметрологія”, а також усіх працівників служб стандартизації і метрології підприємств та організацій, з якими щодня вирішуємо нагальні проблеми сфери технічного регулювання, з Днем працівників стандартизації та метрології, Всесвітнім днем стандартів і Покровою Пресвятої Богородиці.

Читати далі →

Людмила ДАНЧУК: «Секрет успішної діяльності – у відкритості та щоденній роботі із замовниками»

Danchuk18_05_2016

Високі стандарти й суворі вимоги до якості товарів, робіт і послуг, що давно стали нормою в розвинутих країнах, сьогодні все впевненіше входять і в наше життя. Вони не тільки оберігають споживачів від низькопробної продукції, а й є своєрідним «лакмусовим папірцем» для виробників. Активним учасником цього процесу є державне підприємство «Житомирський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП «Житомирстандартметрологія»). 10 жовтня його колектив відзначає своє професійне свято — День працівників стандартизації та метрології, а 14 жовтня, на Покрову, — Всесвітній день стандартів. Ці святкові дати стали гарною нагодою для розмови із генеральним директором підприємства Людмилою Данчук.

Читати далі →

Обережно: іграшка!

spinner

Світ буквально заполонила нова іграшка під назвою спінер. Продавці рекламують її як антистресову забавку. Наскільки ж вона безпечна насправді? Саме над вирішенням цього питання предметно працювали профільні спеціалісти Державного підприємства “Житомирстандартметрологія”.

Читати далі →

Спекуляції довкола стандартизації

standartizaciya

Як відомо, Кабінет Міністрів України прийняв постанову, яка вносить зміни до деяких законодавчих актів України, щоб узгодити їх із Законом України “Про стандартизацію”, який Верховна Рада прийняла в лютому 2016 року. Цей закон, зокрема, встановив добровільність застосування національних стандартів і скасував галузеву стандартизацію.

Читати далі →

Користь і шкода сала

salo

Для довідки: свиняче сало – товстий шар підшкірного жиру, де накопичуються і зберігаються різні біологічно активні речовини, жиророзчинні вітаміни, антиоксиданти.

Корисні властивості сала. Склад цього продукту багато в чому визначає корисні властивості сала. У ньому містяться вітаміни А, Е, D, F, мікроелементи (селен), а також жирні кислоти (насичені та ненасичені). Найціннішою серед кислот, що містяться у салі, є арахідонова кислота – поліненасичена жирна кислота, що володіє цілим спектром корисних дій – вона покращує роботу головного мозку, серцевого м’яза, впливає на роботу нирок та поліпшує склад крові, виводячи з неї зайві холестеринові бляшки.

Читати далі →

ГРАФІК ПЕРІОДИЧНОЇ ПОВІРКИ ЗАСОБІВ ВИМІРЮВАЛЬНОЇ ТЕХНІКИ

ZVT

Шановні суб’єкти господарювання –
користувачі засобів вимірювальної техніки!

У відповідності до “Порядку проведення повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, та оформлення її результатів”, який затверджений наказом Мінекономрозвитку України від 08.02.2016 р. №193 та зареєстрований в Міністерстві юстиції України 24.02.2016 р. за №278/28408, Державне підприємство “Житомирстандартметрологія” здійснює погодження графіків проведення періодичної повірки засобів вимірювальної техніки.

Читати далі →