До уваги обласних виробників харчових продуктів!

   З 1 січня 2014 року на заміну застарілих державних стандартів України (ДСТУ) і стандартів колишнього союзу (ГОСТ), а також вперше вводяться такі нові нормативні документи (НД):
ДСТУ 4803:2013 “Торти і тістечка. Загальні технічні умови” – на заміну ДСТУ 4803:2007
ДСТУ 7348:2013 “Вироби макаронні. Правила приймання і методи визначення якості” – на заміну ГОСТ 14849-89
ДСТУ 7359:2013 “Молоко. Метод визначення аміаку” – на заміну ГОСТ 24066-80
ДСТУ 7356:2013 “Молоко. Метод визначення пероксиду водню” – на заміну ГОСТ 24067-80
ДСТУ 7357:2013 “Молоко та молочні продукти. Методи мікробіологічного контролювання” – на заміну ГОСТ 9225-84
ДСТУ 7379:2013 “Молоко сухе. Визначення лактози поляриметричним методом” – Вперше
ДСТУ 7380:2013 “Молоко та молочні продукти. Методи визначення наявності пероксидази й фосфатази (лужної та кислої)” – на заміну ГОСТ 3623-73
ДСТУ 7381:2013 “Консерви молочні. Визначення сахарів йодометричним методом” – на заміну ГОСТ 29248-91
ДСТУ 7351:2013 “Консерви м`ясні. Сальтисони. Загальні технічні умови” – Вперше
ДСТУ 7352:2013 “Консерви м`ясні. Паштети. Загальні технічні умови” – на заміну ГОСТ 12318-91
ДСТУ 7353:2013 “М`ясо. Методика гістологічного визначення свіжості та ступеня дозрівання” – на заміну ГОСТ 19496-93
ДСТУ 7382:2013 “Вироби ковбасні та продукти зі свинини варені. Метод визначення залишкової активності кислої фосфатази” – на заміну ГОСТ 23231-90
ДСТУ 7375:2013 “Какао-порошок виробничий. Технічні умови” – Вперше
ДСТУ 7374:2013 “Пасти шоколадні. Технічні умови” – Вперше
ДСТУ 7358:2013 “Вироби кондитерські. Метод визначення сухого знежиреного залишку молока в шоколадних виробах з молоком” – на заміну ГОСТ 10526-63
Усі вище зазначені НД можна замовити в ДП “Житомирстандартметрологія”.
Контактні тел. /0412/ 25-38-92, 067 410-23-41, е-mail: 100info@ukr.net
06.12.2013 р.