До уваги обласних виробників харчових продуктів!

Надаємо список нормативних документів, які вводяться на заміну станом на 03.11.2015 р.:

ДСТУ 8046:2015 “Топінамбур (земляна груша) свіжий. Технічні умови” – на заміну РСТ УССР 1995-89. Чинний від 01.01.2017 року;

 ДСТУ 7786:2015 “Гриби. Глива звичайна. Технічні умови” – на заміну РСТ УССР 1939-83. Чинний від 01.04.2016 року;

ДСТУ 7803:2015 “Продукти перероблення фруктів та овочів. Методи визначання вітаміну С” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 24556-89. Чинний від 01.04.2016 року;

ДСТУ 7804:2015 “Продукти перероблення фруктів та овочів. Методи визначання сухих речовин або вологи” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 28561-90. Чинний від 01.04.2016 року;

ДСТУ 7972:2015 “Риба та рибні продукти. Правила приймання, методи відбирання проб” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 7631-85 у частині розділів 1, 3, 4. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 7992:2015 “М’ясо та м’ясна сировина. Методи відбирання проб та органолептичного оцінювання свіжості” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 7269-79. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 7999:2015 “Продукти харчові. Методи визначання молочнокислих бактерій” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 10444.11-89 (окрім п. 4.2 і п. 5.2). Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8004:2015 “Концентрати харчові. Методи визначання вологи” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 15113.4-77. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8253:2015 “М’ясо птиці. Метод хімічного аналізування свіжості” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 7702.1-74. Чинний від 01.04.2017 року;

ДСТУ 8001:2015 “Бісквіти. Загальні технічні умови” – На заміну РСТ УССР 1466-90. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 3751:2015 “Консерви. Овочі різані в томатному соусі. Загальні технічні умови” – На заміну ДСТУ 3751-98. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 7989:2015 “Огірки консервовані. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 20144-74. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 7988:2015 “Продукти перероблення фруктів та овочів. Методи визначання вітамінів В1 і В2” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 25999-83. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8069:2015 “Продукти перероблення фруктів та овочів. Титриметричний методи визначення пектинових речовин” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 29059-91. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8036:2015 “Консерви фруктові для дієтичного харчування. Технічні умови” – зі скасуванням ДСТУ 3660-97 (ГОСТ 30555-98). Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8133:2015 “Яблука свіжі середніх та пізніх термінів достигання. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 21122-75. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8153:2015 “Черешня свіжа. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 21922-76. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8133:2015 “Груші свіжі ранніх термінів достигання. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 21714-76. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8298:2015 “Плоди та ядра фундука. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 16834-81 та ГОСТ 16835-81. Чинний від 01.07.2017 року;

ДСТУ 8319:2015 “Смородина чорна свіжа. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 6829-89. Чинний від 01.07.2017 року;

ДСТУ 8323:2015 “Яблука свіжі ранніх термінів достигання. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 16270-70. Чинний від 01.07.2017 року;

ДСТУ 8325:2015 “Вишня свіжа. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 21921-76. Чинний від 01.07.2017 року;

ДСТУ 8326:2015 “Груші свіжі середніх та пізніх термінів достигання. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 21713-76. Чинний від 01.07.2017 року;

ДСТУ 8002:2015 “Томати солені. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 7181-73. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8042:2015 “Часник зелений свіжий. Технічні умови” – на заміну РСТ УССР 1897-89. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8061:2015 “Шпинат свіжий. Технічні умови” – на заміну РСТ УССР 306-89. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8092:2015 “Консерви. Овочі мариновані. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 1633-73. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8103:2015 “Цибуля ріпчаста сушена. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 7587-71. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8061:2015 “Салат свіжий. Технічні умови” – на заміну РСТ УССР 305-89. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8103:2015 “Горох овочевий свіжий для консервування. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 5312-90. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 3662:2015 “Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови” – на заміну ДСТУ 3662-97. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8131:2015 “Вершки-сировина. Технічні умови” – на заміну РСТ УССР 1326-88. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8127:2015 “Консерви м’ясні. Язики. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 7993-90. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 7797:2015 “Оселедці гарячого копчення. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 812-88. Чинний від 01.04.2016 року;

ДСТУ 7801:2015 “Пресерви рибні. Риба океанічного промислу пряного соління. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 20546-85. Чинний від 01.04.2016 року;

ДСТУ 7812:2015 “Риба океанічного промислу пряного соління. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 18222-88, ГОСТ 18223-88. Чинний від 01.04.2016 року;

ДСТУ 7986:2015 “Консерви рослинно-рибні. Каші та салати з печінкою риб. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 19341-73. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8029:2015 “Риба та рибні продукти. Методи визначення вологи” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 7636-85 у частині пп. 3.3, 5.3, 6.2, 7.7, 10.2, 11.2. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8030:2015 “Риба та рибні продукти. Методи визначення білкових речовин” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 7636-85 у частині пп. 3.4, 6.4, 8.9, 11.4. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8031:2015 “Риба та рибні продукти. Методи визначення хлориду натрію” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 7636-85 у частині пп. 3.5, 4.3, 5.4, 6.6, 8.7, 9.6, 10.3, 11.3 та ГОСТ 27207-87. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8071:2015 “Пресерви рибні. Риба дрібна пряного соління. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 3945-78. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8095:2015 “Пресерви рибні. Оселедці спеціального та пряного соління. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 9862-90. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8096:2015 “Ікра риб пробійна солона. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 1573-73. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8097:2015 “Пресерви рибні. Сайра спеціального та пряного соління. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 10979-85. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8117:2015 “Риба дрібна гарячого копчення. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 6606-83. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8126:2015 “Консерви рибні. Риба в желе. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 7455-78. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 7940:2015 “Масло сивушне. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 17071-91. Чинний від 01.09.2016 року;

ДСТУ 8070:2015 “Кальвадоси України. Технічні умови” – на заміну РСТ УССР 1481-90. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8144:2015 “Насіння олійне. Визначання вмісту олії рефрактометричним методом” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 10857-64. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 7802:2015 “Продукти білкові рослинного походження. Макухи та шроти. Метод визначання індексу розчинності протеїну у воді” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 13979.3-68. Чинний від 01.04.2016 року;

ДСТУ 8175:2015 “Олія ріпакова. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 8988-77. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 7995:2015 “Прянощі. Мускатний цвіт. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 29051-91. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8005:2015 “Прянощі. Імбир. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 29046-91. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8006:2015 “Прянощі. Кардамон. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 29052-91. Чинний від 01.01.2017 року;

ДСТУ 8007:2015 “Прянощі. Коріандр. Технічні умови” – зі скасуванням в Україні ГОСТ 29055-91. Чинний від 01.01.2017 року;

Додаткову інформацію можна отримати в ДП “Житомирстандартметрологія”.

Контактні тел. /0412/ 25-38-92, 067 410-23-41, е-mail: 100info@ukr.net